Tinerii care detin cardul Euro<26 au reducere de 75% la orice institutie culturala

Data publicarii: 23-10-2009 | Diverse

Tinerii pot avea reducere de 75% la orice institutie de cultura din cadrul Ministerului Culturii si o serie de beneficii speciale in ziua de 26 a fiecarei luni la salile polivalente, casele de cultura si centrele de agrement ale Ministerului Tineretului, folosind cardul Euro<26.

Cardul Euro<26 a fost lansat, alaturi de programul  "Run for culture-alearga pentru cultura", in urma unui parteneriat intre Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN) si Asociatia Euro<26 Romania.

Prin acest card, tinerii beneficiaza de 75% reducere la orice institutie de cultura din cadrul MCCPN precum si un set de beneficii speciale in "Ziua 26": acces la salile polivalente, casele de cultura cu 25% discount si 20% reducere la centrele de agrement ale MTS. Data de 26 a fiecarei luni a fost  instituita "Ziua 26", zi care  va deschide usile muzeelor, teatrelor, operelor pentru spectacole, trainiguri, intalniri, dezbateri, educatie non-formala si alte activitati desfasurate de si pentru tineri.

Cardul, destinat tinerilor de pana la 30 de ani din Romania, a fost lansat joi, in prezenta ministrului Tineretului si Sportului,Sorina Placinta si a ministrului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Theodor Paleologu.

Ministrul Culturii Theodor Paleologu s-a declarat onorat sa deschida institutiile de cultura pentru tineri. "Asigurarea accesului tinerilor la cultura este una dintre prioritatile noastre. Cele mai importante institutii de cultura sunt puse la dispozitia studentilor si tinerilor de toate varstele" a declarat Toader Paleologu.

Potrivit reprezentantilor asociatiei Euro<26 Romania, cardul este creat pentru tineri, pentru ca acestia sa aiba un acces mai usor catre institutiile de cultura si de sport. In realizarea acestui proiect cel mai important pas a fost, potrivit acestora, semnarea parteneriatului cu cele doua ministere.

Potrivit Sorinei Placinta, cardul este un "pasaport catre lume", cultura, sport, iteratura, calatorii si muzica. "Mai mult, prin crearea acestui card va punem la dispozitie cheia catre toate usile pe care doriti sa le deschideti. Multe generatii inaintea dumneavoastra nu au beneficiat de acest privilegiu, astfel incat este o onoare sa vi-l putem oferi acum. Va rog sa folositi aceasta cheie cu intelepciune si va doresc ca ea sa va deschida poarta catre un viitor mai sigur, mai bun si, mai ales, mai fericit", a spus Sorina Placinta.

NewsIn